27 Eylül 2013 Cuma

Dev ihale Çin'in!

14:39

Bu Makaleyi Paylaş
Uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi, gündeminde yer alan konularda karar verdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi projesi kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC kuruluşu ile değerlendirmeye esas teklif bedeli üzerinden, sistemlerin ve füzelerinin Türkiye'de ortak üretilmesi amacıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.

HÜRKUŞ SERİ ÜRETİLECEK

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 15 adet yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla TUSAŞ ile HÜRKUŞ uçaklarının seri üretimi için de sözleşme görüşmelerine başlanacak.

MİLGEM PROJESİ İPTAL

Bu arada, MİLGEM Projesi kapsamında 3 Ocak 2013 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan karar da iptal edildi. Bu çerçevede 3'üncü ve 4'üncü gemiler İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilecek. İhale, kalan 4 gemi için tekrar edilecek.

Komite toplantısında ayrıca, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen çeşitli projeler kapsamında oluşan ihtiyaçların giderilmesi amacıyla çeşitli sözleşmelerde değişiklik yapılması ve kaynak tahsisi konularında müsteşarlığa yetki verilmesi kararlaştırıldı.

FÜZENİN ÖZELLİKLERİ

Çin'in dikine fırlatma kabiliyetli uzun menzilli hava savunma füzesi FD-2000 füze sistemi ise ikili ve altılı bataryalar halinde konuşlandırılıyor. Füze, 20 bin metre irtifa ve 100 kilometre menzile sahip.


AA

0 yorum:

Yorum Gönder