2 Ekim 2013 Çarşamba

Diyarbakır'daki İhale Kavgasında 2 Kez Müebbet Hapis İstemi

04:27

Bu Makaleyi Paylaş
Diyarbakır-Mardin karayolu 3. kilometresinde bulunan yediemin otoparkına, yapılacak araç ihalesine girmek üzere gelen ve daha önce ortak oldukları belirtilen iki taraf arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, Mehmet Emin Karayel ve Münir Karayel hayatını kaybederken Arif Doğan ve Mehmet Şerif Doğan ise yaralanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 10| Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüpheli Arif Doğan ile maktul Mehmet Emin Karaer'in olay öncesinde bir süre ticari ortaklık yaptıkları ve aralarında yaşanan borç ilişkisi nedeniyle yaşanan anlaşmazlığın husumete dönüşmesinden dolayı daha önce savcılığa gelerek şikayette bulundukları belirtildi.

Olay öncesinde şüpheli Doğan'ın kredi alarak bir araç satın aldığı hatırlatılan iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, kredi borcunu ödemediği için banka tarafından araç icra takibiyle rehin alındı. Sonra rehinli alacağın rehininin paraya çevrilmesi için icra takibi yapıldı. Haczedilen aracın yediemin otoparkına çekilerek satış ihalesinin yapılması kararlaştırıldı. İhale kararını iki taraf da ihale öncesi öğrenmiş. Her iki taraf da söz konusu satışa kendileri girmemekle birlikte başka şahıslar üzerinden girerek aracı geri alma kararı aldı. Olay günü şüpheli Doğan, kardeşi ve yeğenini arayarak söz konusu satıştan bahsederek satışın yapılacağı yere gidilmesi konusunda talimat veriyor. Maktül Karaer ise alacak ilişkisinden dolayı satışı yapılacak araç için hak talep ediyor. Aralarındaki husumetten dolayı bazı tanıklar olay çıkmaması için arabuluculuk yapmak istiyor. Ancak ruhsat konusundan dolayı tartışma yaşanıyor."

-"Bugün ya ben onu öldüreceğim ya da o beni öldürecek"

İddianamede şüpheli Doğan'ın telefonda ruhsatla ilgili bir şahsa kızarken maktul Karaer'in ise orada bulunan kardeşi ve yeğenlerine "Arif'i vurun" ve "Arif beni mahvetti bugün ya o beni öldürecek yada ben onu öldüreceğim" yönünde talimat verdiği kaydedildi.

İddianamede, maktulün verdiği talimatlardan sonra kardeşi ve yeğeninin ellerindeki sopalarla şüpheliye saldırdıkları belirtilerek, "Saldırıdan dolayı yaralanan şüpheli adli emanette bulunan silahını çıkararak maktul Münir Karaer'e ateş etti. Ateş edildikten sonra maktulün yaralanmasının ardından yeğenleri ve kardeşi olay yerinden uzaklaştı. Maktulün amcası Mehmet Emin Karaer ise yanında taşıdığı silahı alarak olay yerinden aracıyla kaçmak isteyen şüpheli Doğan'ın aracına giderek ateş etti. Şüpheli Doğan ise araç içerisinden maktule ateş ederek başından vurdu. Şüpheli aracından indikten sonra maktulün oğlu ise babasının tabancasını aldı. Ancak olay yerinde bulunanların ve şüpheli Doğan'ın ateş etmemesi konusunda telkinde bulunmaları nedeniyle maktulün oğlu silahı gönüllü olarak bıraktı. Daha sonra yaralı Mehmet Emin Karayel ve Münir Karayel hastaneye getirildi.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar" denildi. 

İddianamede esasa etkili deliller olarak, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın olay yeri keşif, ölü muayene ve otopsi tutanağı, kolluk kuvvetlerince olay yeri inceleme raporu ve krokisi, Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün ekspertiz raporları ile Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan Diyarbakır 1. İcra Dairesi'nin dosya inceleme tutanakları yer aldı.

İddianamede olaydan sonra gözaltına alınan M.Ş.D, M.B.C, V.K, R.D, A.K ile M.A.K hakkında ise "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "Kasten yaralamaya teşebbüs" ve "Silahlı tehdit suçu" gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği bildirildi.

13 Mayıs'ta yediemin otoparkında karşılaşan ve eski ortak oldukları belirtilen iki tarafın silahlı kavgasında 2 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

-İstenen cezalar

Şüpheli Arif Doğan'ın maktul Mehmet Emin Karayel ve Münir Karayel'e ateş ederek "Kasten adam öldürme" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereği 2 kez müebbet hapis cezası istendi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı kaydedildi.

0 yorum:

Yorum Gönder