26 Eylül 2013 Perşembe

KİK Duyurusu

03:35

Bu Makaleyi Paylaş
İhale Dokümanı ve İlan Hazırlanması İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Bilindiği üzere 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 65’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde iadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatlara münhasır öngörülen tebliğ edilmiş sayılma kuralını iptal eden Anayasa Mahkemesi Kararının yayımı ile birlikte artık yasal dayanaktan yoksun hale gelen alt hukuk kurallarının yürürlüğüne son vermek üzere uygulama yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler bugün (24.09.2013) 28775 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Anılan yönetmelik değişiklikleri bugün itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Yapılan değişikliklerle ön yeterlik şartnamesi/idari şartnamelerde ve bazı standart formlarda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Bu itibarla,

Ön yeterlik/ihale ilanı 24.09.2013 tarihli Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanan (ilansız pazarlık usulüne göre yapılan ihalelerde daveti bugün yapılan) ihalelere ilişkin dokümanlarda EKAP üzerinden zeyilname yapmak suretiyle ön yeterlik/ihale dokümanları bu değişikliklerle uyumlu hale getirilebilecektir. Zeyilname yapmak için yeterli süre bulunmayan ihalelere ilişkin dokümanlarda EKAP üzerinden değişiklik yapılmayacaktır. Bu ihalelerde 1.8.2013 tarihinde Kurum ana sayfasında konuyla ilgili yapılan duyurudaki açıklamalara göre hareket edilecektir.
Ön yeterlik/ihale dokümanı bu değişikliklerden önceki uygulama yönetmelikleri hükümlerine göre hazırlanan ve onaylanan ancak ön yeterlik/ihale ilanı hazırlanmamış (ilansız pazarlık usulüne göre yapılan ihalelerde davet yapılmamış) ihalelerin dokuman onaylarının EKAP üzerinden kaldırılarak yeni yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde tekrar hazırlanması gerekmektedir.
Ön yeterlik/ihale ilanı hazırlanılarak Kurumumuza gönderilmiş, ancak 24.09.2013 tarihi itibari ile Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanmamış, dokümanda belirlenen ihale tarihi itibarıyla yayın için yeterli süre bulunan ve yerel gazete ilanının yapılmadığı ön yeterlik/ihale ilanları iade edilecektir. Bu ihalelerin doküman onaylarının idarelerce kaldırılarak tekrar hazırlanması ve onaylanması gerekmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ön yeterlik/ihale ilanları tekrar EKAP üzerinden Kurumumuza gönderilecektir.
Bugünden itibaren ön yeterlik/ihale dokümanları EKAP üzerinden yeni yönetmelik hükümlerine göre hazırlanacaktır.
İstisna/kapsam dışı olan ihaleler yukarıda belirtilen yönetmelik değişikliklerine bağlı hususlardan etkilenmeyecek, bu ihalelere ilişkin ilanlar kesintiye uğramadan Kamu İhale Bülteninde yayımlanmaya devam edecektir.
Bütün idarelere önemle duyurulur.

0 yorum:

Yorum Gönder