26 Eylül 2013 Perşembe

Bakan Müezzinoğlu"dan Mr Açıklaması

03:48

Bu Makaleyi Paylaş
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın önergesine cevap veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaşanan MR cihazı sıkıntısını açıkladı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın önergesine cevap veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaşanan MR cihazı sıkıntısını açıkladı.

Toptaş’ın geçen aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesine, Bakan Müezzinoğlu’dan cevap geldi. Bakan Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi inşaatının eksikliklerini tespit edip TOKİ’ye bildirdiklerini ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapıldığını bunun için inşaatının kesin kabul işlemi yapılmadığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, konu ile alakalı şunları anlattı: “MR hizmet alımı için 14 Eylül 2011 ile 19 Ekim 2012 tarihleri arasında altı defa ihale yapıldı ve son ihaleden 6 ay sonra sözleşme imzalandı. 25 Nisan 2013 tarihinde yüklenici firmaya 90 gün süre verilerek, bununla beraber Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile MR çekim protokolü imzalanarak, hastalara 7 ile 30 gün içerisinde MR sırası verilmiştir. MR hizmet alımına ilişkin ihale iptalleri yasal süreç olup, sürelere bağlı kalınarak hareket edilecektir."

Konuya gösterdiği duyarlılık için Bakan Müezzinoğlu, Milletvekili Toptaş’a ayrıca teşekkür etti.

Önergeyle ilgili açıklama yapan Milletvekili Ahmet Toptaş da şunları söyledi: “Afyon Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili hâla kesin kabulün yapılmaması ve kesin kabulün yapılamamasının nedeni eksikliklerin hâla devam etmesi üzücüdür. Yine 1 yılda 6 defa MR hizmet alımı ihalesi yapılması ve bu ihaleden 6 ay sonra sözleşme imzalanması ve 90 gün süre verilmesi hükümetin sağlık politikasının ve Türkiye’deki ihale süreçlerinin göstergesidir. AKP iktidarının insan sağlığına nasıl değer verdiğini MR hizmet alımı hikayesi ile gördük. Biz, halkımızın taleplerini TBMM gündemine taşımaya devam edeceğiz.”

0 yorum:

Yorum Gönder