26 Eylül 2013 Perşembe

Adapazarı Belediyesi’nden ‘Sangarius’ Açıklaması

04:13

Bu Makaleyi Paylaş
SAKARYA - ’Sangarius’ isimli alışveriş merkezinin yapımında ihaleye fesat karıştırıldığı iddialarına yönelik Adapazarı Belediyesi bir açıklama yaptı. 

Belediyeden yapılan açıklamada Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili olarak basın ve yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin yanlış, eksik ve karalamaya yönelik yayınlar olduğu iddia edildi. 

‘Bu sebeple açıklama yapılma zarureti hasıl olmuştur” ifadesi kullanılan açıklamada şunlar kaydedildi: ’Konuyla ilgili olarak mahkeme dosyayı dikkatli bir şekilde tetkik etmiş olup, neticesinde mevcut duruma göre tutuklama tedbirine gerek duymamış, serbest bırakılmamıza karar vermiştir. Konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatindeyiz. Soruşturma halen devam etmekte olup ayrıca gizlilik kararı bulunduğundan şimdilik bu açıklama ile iktifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Adapazarı Belediyesi tarafından ihale yoluyla yaptırılan ’Sangarius’ isimli alışveriş merkeziyle ilgili ihaleye fesat karıştırıldığı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcının tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye başkan yardımcısı, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da bulunduğu 8 kişi serbest bırakmıştı. Mahkeme şüphelilere yurtdışı yasağı getirmişti.
25 Eylül 2013 Çarşamba 13:42 - [1110933] - CİHAN

0 yorum:

Yorum Gönder